play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Κόσμος

Ερντογάν: Αποκλείει την αποφυλάκιση του Ντεμίρτας

today31 Μαΐου 2023

Background


Στο επίκεντρο της επινίκιας ομιλίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε η οικονομία αλλά και το ζήτημα της αποφυλάκισης του πρώην ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στην επινίκια ομιλία του ότι η αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας, τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη», αποκλείεται όσο ο ίδιος είναι αρχηγός του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σελαχατίν Ντεμίρτας παραμένει φυλακισμένος ενόψει της δίκης του για «τρομοκρατία», κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει, από το 2016.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορείται από αντιπάλους του για αυταρχική παρέκκλιση, στη εξουσία δυο δεκαετίες, επικράτησε χθες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κερδίζοντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον υποψήφιο ευρείας συμμαχίας της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστήριξε το HDP.

Υποσχέσεις για μείωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στο κοινό που παραληρούσε πως θα μειωθεί, όπως μειώθηκαν τα επιτόκια — τα οποία, κατόπιν δικής του απαίτησης, υποχώρησαν στο 8,5% από το 19% όπου βρίσκονταν πριν από δύο χρόνια.

«Σχεδιάζουμε μια οικονομία επικεντρωμένη στις επενδύσεις και στην απασχόληση, με μια ομάδα διαχείρισης διεθνούς φήμης», διαβεβαίωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους οπαδούς του στην Άγκυρα μετά την επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες Κυριακή στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 





Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Μέλος emedia 13701

0%