play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Κόσμος

Ελβετία: Τέσσερις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

today9 Ιουλίου 2024

Background


Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ελβετία και δύο ακόμη αγνοούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία, καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και περιοχές της Ιταλίας.

Τρία από τα θύματα σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε κατολίσθηση στην κοιλάδα Μάτζια, στο ιταλόφωνο ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα τρία πτώματα ανασύρθηκαν στην περιφέρεια Φοντάνα της κοιλάδας Μάτζια και αυτή τη στιγμή γίνεται η ταυτοποίησή τους, ενώ ένα άλλο άτομο αγνοείται σε γειτονική περιοχή, ανέφεραν οι αρχές του Τιτσίνο.

Μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι, περιπλέκοντας τις προσπάθειες διάσωσης.

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές. Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).





Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Μέλος emedia 13701

0%