play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Κόσμος

Δικαστική διαμάχη για τον «Άδη»

today31 Μαρτίου 2023

Background


Ένα νεαρό ζευγάρι στη Γαλλία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα να ονομάσει το μωρό του “Άδης”, ένα όνομα που έγινε διάσημο από τον θεό του κάτω κόσμου της ελληνικής μυθολογίας.

Η Kristina Desgres και ο Rodrigo Velasquez, ένα νεαρό ζευγάρι από την ιστορική γαλλική πόλη-λιμάνι Saint-Malo, η οποία τυχαίνει να έχει τις υψηλότερες και πιο εντυπωσιακές παλίρροιες στην Ευρώπη, απέκτησαν το πρώτο τους μωρό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη το “livret de Famille”, ένα υποχρεωτικό έγγραφο που λαμβάνεται όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται από ένα άτομο ή ένα ζευγάρι, επειδή ο εισαγγελέας του Saint-Malo αρνείται ΑΔΗΣ.

“Κανείς δεν κάνει τη σύνδεση. Στο μαιευτήριο, αυτό δεν σόκαρε κανέναν. Αντιθέτως, αρέσει στους ανθρώπους”, διαμαρτυρήθηκε η Kristina, η μητέρα του μωρού. “Διαλέξαμε αυτό το όνομα απλώς και μόνο επειδή το βρήκαμε όμορφο. Το Hades Velasquez Desgres ακούγεται ωραίο”.

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες , οι γονείς δεν μπορούν να ονομάζουν τα μωρά τους όπως θέλουν. Αν οι αρχές θεωρούν ότι το όνομα αντιβαίνει στα συμφέροντα ενός παιδιού, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους γονείς να το αλλάξουν, και στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι η αρνητική χροιά του “Άδης” ως θεός του κάτω κόσμου, έργο του οποίου ήταν να εμποδίζει τους νεκρούς να φύγουν, ήταν ακατάλληλη.

“Δεν κατανοούμε αυτή την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε ένα μικρό όνομα που είναι επιζήμιο για εκείνον”, πρόσθεσε η Kristina. “Δεν τον αποκαλέσαμε Εωσφόρο ή Σατανά, δεν είμαστε ηλίθιοι. Απλώς θέλαμε ένα πρωτότυπο μικρό όνομα, το οποίο να ακούγεται καλά. Όταν ο Rodrigo μου πρότεινε το “Hadès”, μου άρεσε αμέσως”.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει δικηγόρο και είναι αποφασισμένο να παλέψει με νύχια και με δόντια για το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα που επέλεξε για το μωρό του. Έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς- άλλους γονείς που επέλεξαν στο παρελθόν το ίδιο όνομα -12 από αυτούς μόνο το 2020- χωρίς καμία αντίρρηση. Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή με τους γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν φυσιολογικά και χωρίς να τα πειράζουν λόγω του ονόματός τους.

“Είναι ένα παλιό μικρό όνομα που δεν είναι γελοίο και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί η εισαγγελία του Saint-Malo αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, ενώ οι άλλες εισαγγελίες της Γαλλίας δεν είχαν καμία αντίρρηση για αυτό το όνομα”, δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί επί της υπόθεσης αυτής στις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που επικυρώσει την απόφαση της εισαγγελίας, το ζευγάρι των Γάλλων θα πρέπει να επιλέξει άλλο όνομα. Οι γονείς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

 Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Πολιτική

Απαιτείται συνεκτικό σχέδιο ουσιαστικής πολιτικής

Ο Αλέξης Χαρίτσης π. Υπουργός Εσωτερικών, π. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και π. Υφυπουργός Οικονομίας, σημείωσε στην τοποθέτησή του στο 1ο Συνέδριο Real Estate από τον όμιλο REAL Group, για το Real Estate: «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας», ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι σημαντικό η συζήτηση μεταξύ πολιτικών παραγόντων και της αγοράς να γίνεται σε πραγματική βάση και αυτό γίνεται σε αυτό […]

today31 Μαρτίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%