play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του

today1 Ιουνίου 2024

Background


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον Αλεξέι Ντιούμιν, έναν σύμβουλο και πρώην σωματοφύλακά του, γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου, ενός σώματος που συμβουλεύει τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά την επανεκλογή του για μια ακόμη εξαετή θητεία νωρίτερα μέσα στον χρόνο, ο Πούτιν διόρισε τον Ντιούμιν σύμβουλό του σε θέματα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Πούτιν διορίζοντάς τον στο Κρατικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σεργκέι Μακρόφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι πολλοί θεωρούν ότι ο Πούτιν βλέπει τον Ντιούμιν ως διάδοχό του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε τώρα μια ακόμη εξαετή θητεία και αναμένεται να κυβερνάει για χρόνια και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για το ποιόν θα προτιμούσε να τον διαδεχτεί κάποια μέρα.

Ωστόσο, το όνομα του Ντιούμιν, μεταξύ άλλων, είναι εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών στους κύκλους της πολιτικής ελίτ της Μόσχας.

Ο 51χρονος Ντιούμιν ήρθε στο Κρεμλίνο νωρίτερα μέσα στο μήνα αφού υπηρέτησε ως κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας της Τούλα.

Ο Ντιούμιν εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO), η οποία εγγυάται την ασφάλεια της ελίτ του Κρεμλίνου, το 1995 και ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του Πούτιν κατά τις δύο πρώτες προεδρικές θητείες του. Έχει επίσης εργαστεί ως υποδιευθυντής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, της GRU.

Ποιος είναι ο Αλεξέι Ντιουμίν

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός γιατρός και η μητέρα του δασκάλα.

Το 1995 εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς (FSO). Ήταν σωματοφύλακας τόσο του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν όσο και του πρωθυπουργού, Βίκτορ Τσερνομυρντίν. Τον Αύγουστο του 1999 ανέλαβε τη φύλαξη του προέδρου Πούτιν. Όπως είχε ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώσει: «Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στη Ρωσία και στο εξωτερικό. Η κάθε μέρα ξεκινούσε με μια αναφορά στον πρόεδρο σχετικά με τις επιχειρησιακές αναφορές. Πρέπει να έχει ενημέρωση για τις περιοχές, για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Το 2012, ο Αλεξέι Ντιούμιν διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής σωματοφυλακής και το 2014, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ένα χρόνο μετά, Το 2015, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Πριν λίγες ημέρες, στις 2 Μαΐου, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική συνάντηση τετ-α-τετ με τον Πούτιν κατά την οποία ο πρόεδρος της Ρωσίας τον συνεχάρη για την «εντυπωσιακή» αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή του.

 

 



Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Μέλος emedia 13701

0%