play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Πολιτική

Πέτρος Παππάς για δηλώσεις Φαραντούρη: Ατυχής διατύπωση

today2 Απριλίου 2024

Background


«Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού» επισήμανε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Φαραντούρη, στελέχους του κόμματος, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας».

«Δεν ξέρω. Ενδεχομένως ήταν μια ατυχής διατύπωση, προφανώς είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό, είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Δεν ξέρω πώς διατυπώθηκε, αλλά από εκεί και πέρα αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και είναι χρέος μας είναι να προασπίσουμε τις διαδικασίες, είναι να πείσουμε καταρχήν τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Και δυστυχώς δεν βοηθάει η κυβέρνηση σε αυτό. Δείχνει μια απροθυμία να εκθέσει τους υπουργούς της στον φυσικό τους δικαστή. Δείχνει μια διάθεση να συγκαλύψει γεγονότα» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με τις διπλές εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Παππά, αποτελεί ζητούμενο του συνόλου της αντιπολίτευσης. «Γι’ αυτό καταθέτει και την πρόταση μομφής, ακριβώς γιατί θεωρεί ότι η κυβέρνηση αυτή πλέον πρέπει να παραιτηθεί, καθώς είναι αναντίστοιχη σε σχέση με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός μόλις πριν από οκτώ μήνες. (…) Το 80% είναι, που τείνει να γίνει 90%, της ελληνικής κοινωνίας, που θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών, νομίζω ότι είναι ενδεικτικό. Ακόμα και τα ποσοστά τα δημοσκοπικά, αυτά που λένε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει προς τον λάθος δρόμο. Θεωρώ ότι είναι τόσο πλέον κρίσιμη η ρωγμή που έχει υποστεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά και η ίδια η λειτουργία κρίσιμων τομέων, όπως το υπουργείο Εσωτερικών, όπως η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η προσπάθεια χειραγώγησης συστηματικά που γίνεται στην κοινή γνώμη και αποκορύφωμά της είναι αυτή η κοπτοραπτική, η οποία έγινε λίγες ώρες μετά το ατύχημα, όταν τα βαγόνια ήταν ακόμη ζεστά και δεν είχαν ανασυρθεί τα πτώματα. Νομίζω ότι είναι κορυφαίες οι στιγμές. Τώρα, αν η ελληνική κοινωνία κρίνει διαφορετικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση και πόσο μάλλον η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να επισημάνει τη σημαντική, εμείς θεωρούμε, παρεκτροπή η οποία γίνεται σε σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έχουμε κρίση μεγάλη, αξιοπιστίας της κυβέρνησης, αξιοπιστίας των διαδικασιών, αξιοπιστίας του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα διενεργήσει τις επόμενες ευρωεκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Ζητάμε διπλές εκλογές με αυξημένη παρατήρηση»

Διευκρίνισε στη συνέχεια, ότι μιλώντας για “εκτροπή”, αναφέρεται στις διαδικασίες. «Προφανώς δεν έχουμε πολιτική εκτροπή. Προφανώς συνεχίζουμε να έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα» ανέφερε και σημείωσε πως οι παρατηρητές δεν παρατηρούν μόνο τη διαδικασία την εκλογική αυτή καθαυτή και πως παρατήρηση υπάρχει ούτως ή άλλως.

«Εμείς ζητάμε μια αυξημένη παρατήρηση. Η παρατήρηση παρατηρεί τη διαδικασία και πριν από τις εκλογές και κατά τη διάρκεια και μετά από τις εκλογές. Οι εκλογές επηρεάζονται και από την προσπάθεια που μπορεί να γίνεται για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και από την προσπάθεια η οποία μπορεί να γίνεται από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και τον επηρεασμό των ψηφοφόρων από τη διαρροή αυτή. Δεν είναι ανεξάρτητο από την εκλογική διαδικασία το να προσπαθείς με παράνομους τρόπους να επηρεάσεις τους ψηφοφόρους των εκλογών. Δεν είναι ανεξάρτητο από την εκλογική διαδικασία, το να χειραγωγείς τις πληροφορίες κατά το δοκούν και να ταΐζεις με ψέματα» επισήμανε ο κ. Παππάς.

«Τελικά τι φοβόμαστε; Αν θεωρούμε ότι είναι όλα καλά, γιατί δεν είναι μάλλον όλα καλά και υπάρχουν οσμές σκανδάλων, γιατί να μην υπάρχει λοιπόν η παρατήρηση αυτή, η οποία είναι μια διεθνής πρακτική;» είπε.

«Έχουμε εκτροπή διαδικασιών»

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς είπε «πώς μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο τη στιγμή που δεν ξέρω κατά πόσο οι διαδικασίες αυτές όλες θα τηρηθούν, τη στιγμή που δεν ξέρω αν η κυβέρνηση δεχθεί την παρατήρηση, τη στιγμή που δεν ξέρω αν θα μάθουν οι Έλληνες πολίτες για το τι έχει γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, για το αν έχουν διασφαλιστεί πλέον όλες εκείνες οι δικλείδες που θα προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών;».

Απαντώντας εάν ενδέχεται να τεθεί υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε «στη ζωή, ενδέχονται τα πάντα». «Εμείς επισημαίνουμε, ως οφείλουμε, ως αντιπολίτευση, ακριβώς για να μην υπάρχει μία εκτροπή των διαδικασιών, θα πω ξανά και όχι του πολιτεύματος, πρέπει να επισημάνουμε τις αδυναμίες που βλέπουμε όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η ελληνική κοινωνία στη διαχείριση την οποία κάνει η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Εμείς, θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο που να μη χρειάζεται κανείς να αμφισβητήσει, να θέσει εν αμφιβόλω όλη τη διαδικασία, την προεκλογική, τη διαδικασία των εκλογών, που θεωρώ ότι αν μη τι άλλο, αν είναι δυνατόν να μπούμε και σε αυτή τη σκέψη» είπε καταλήγοντας.

 

 Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%