play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Πολιτική

Θα μειώσουμε τον φόρο στα εισοδήματα των πολιτών

today17 Ιανουαρίου 2023

Background


Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, για όσο ακόμη χρειαστεί, να παρεμβαίνει για την προστασία της αγοράς και της κοινωνίας, με μέτρα στοχευμένα και υπεύθυνα, είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, απευθύνοντας την κεντρική ομιλία στο καθιερωμένο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για το νέο έτος, όπου προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένη ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε στα όρια που επιτρέπουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Αυτές τις δυνατότητες, τις εξασφαλίσαμε μέχρι τώρα – και συνεχίζουμε να τις δημιουργούμε – μέσω της ανάπτυξης», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Μπρατάκος, κάνοντας αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στις μειώσεις φόρων που έγιναν τα προηγούμενα έτη ή σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση απέναντι στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Από τις αρχές του 2022 έχουμε διαθέσει περίπου 8 δισ. ευρω, για την επιδότηση των λογαριασμών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οι επιδοτήσεις αυτές απορροφούν το 80% της αύξησης στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε ο υφυπουργός.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τα επιδόματα ο κ. Μπρατάκος σημείωσε πως «πάντα θα βρουν να υποσχεθούν περισσότερα, χωρίς να λένε κουβέντα για το πώς θα τα χρηματοδοτήσουν», προβλέποντας ότι «όσο προχωράμε προς τις εκλογές, οι τσάμπα υποσχέσεις θα πληθαίνουν».

«Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε στα δύσκολα την κοινωνία. Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε. Αλλά κάθε ευρώ που κατευθύνουμε σε έκτακτες παροχές, σε φορολογικές ελαφρύνσεις, σε εισοδηματικές ενισχύσεις, είναι μετρημένο και υπολογισμένο», τόνισε.

Υπογράμμισε δε πως με τα όποια μέτρα λαμβάνονται για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας «δεν παρεκκλίνουμε από το στόχο μας για πρωτογενές πλεόνασμα το 2023» και «δεν διακινδυνεύουμε τον εθνικό στόχο για απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας».

Μιλώντας για την ιδιωτική πρωτοβουλία επισήμανε ότι «οι επιχειρήσεις, είναι αυτές που τροφοδοτούν την ανάπτυξη του τόπου», καθώς «είναι αυτές που δημιουργούν δουλειές, εισοδήματα και εθνικό πλούτο, για να μπορέσει να μοιραστεί στην κοινωνία».

Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην εκλογική περίοδο ο κ. Μπρατάκος τόνισε ότι «τη χρονιά αυτή θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, ή αν θα γυρίσουμε πίσω – σε ένα παρελθόν, που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε, θα αποφασίσουμε αν η χώρα θα παραμείνει σε μια πορεία ανάπτυξης, που στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στη δημιουργικότητα των Ελλήνων., αν θα παραμείνουμε στο δρόμο της σοβαρότητας και της προοπτικής ή αν θα επιστρέψουμε στην επιπολαιότητα και τον τυχοδιωκτισμό».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του -επρόκειτο να είναι ο ίδιος κεντρικός ομιλητής στο δείπνο του ΒΕΘ, αλλά χρειάστηκε να μεταβεί στη Σουηδία- αναφέρθηκε στην κοινή διαχειριστική πολιτική που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στις παγκόσμιες κρίσεις των τελευταίων ετών. Έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα εμβόλια, το πιστοποιητικό κινητικότητας, την δημοσιονομική υποστήριξη των κρατών μελών, το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης της αγοράς εργασίας, καθώς και στο εμβληματικό, όπως το χαρακτήρισε, Ταμείο ανάκαμψης.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πορεύεται σε σταθερή τροχιά και σε γερές ράγες», έχοντας στη διάθεσή της μεγάλα κεφάλαια για επενδύσεις και όντας πλήρως απαλλαγμένη πλέον από δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Σε ό,τι αφορά το νέο ευρωπαϊκό έτος επισήμανε ότι αυτό είναι αφιερωμένο στις δεξιότητες, σε πρωτοβουλίες για τη στήριξη, αναβάθμιση και χορήγηση νέων δεξιοτήτων, που όπως εξήγησε, «θα λύσει σημαντικά προβλήματα για τις επιχειρήσεις».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. «Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά η χώρα μας ολοένα και πιο ισχυρή […] μπορεί να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης, να παράγει νέο πλούτο», είπε και έκανε αναφορά στην ατζέντα των 30 έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην αξία της διαβούλευσης της κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης με τους ανθρώπους πραγματικής οικονομίας «που ζουν τα καθημερινά προβλήματα, τις δυσκολίες και πολλές φορές έχουν και τις λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι «έχουμε επενδύσει όχι απλά στις καλές σχέσεις με τους επιμελητηριακούς θεσμούς αλλά στην ουσιαστική σχέση μαζί τους», καθώς «η μόνη συνταγή για να υπερβούμε τις κρίσεις είναι η συνεργασία».

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης ευχήθηκε το 2023 να είναι χρονιά με ανάπτυξη, ευημερία και προοπτική και ζήτησε να συνεχιστούν από την κυβέρνηση οι στοχευμένες παρεμβάσεις υποστήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, ‘Αννα Ευθυμίου, Κατερίνα Νοτοπούλου Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, ενώ το φλουρί της πίτας «έπεσε» στον κ. Μπρατάκο.Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%