play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Πολιτική

Είναι πιθανόν να υπάρξει προσπάθεια Σύρων και Τούρκων να μετακινηθούν προς την Ε.Ε.

today21 Φεβρουαρίου 2023

Background


Για τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, αλλά και τις συνέπειές τους μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας πως η διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να προσφέρει αρωγή στους σεισμόπληκτους ώστε να μην υπάρξει νέα μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στο ΟPEN, είπε σχετικά με τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία και τον φόβο για αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα: «Δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία μεταβολή της πίεσης. Πρέπει να λάβουμε υπόψη πως μεγάλος αριθμός Σύρων που ζούσαν με περιορισμούς, πλέον έχουν αρθεί οι γεωγραφικοί περιορισμοί άρα θα δούμε εσωτερική μετακίνηση στην Τουρκία, όπως και Τούρκων πολιτών. Αν δεν υπάρξει μια προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να στηρίξει την Τουρκία εντός τους Τουρκίας, τότε θα υπάρξει μια μεγάλη προσπάθεια Σύρων ή Τούρκων να έρθουν στην Ευρώπη. Πλέον πάνε ή στην Κύπρο, ή την Βουλγαρία ή την Ιταλία. Οι αφίξεις στην Ιταλία είναι πενταπλάσιες από ότι στα ελληνικά νησιά».

«Από τον Μάρτιο του 2020, που βιώσαμε όσα βιώσαμε στον Έβρο, η χώρα μας έδειξε πως μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της. Υπάρχει ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα στην Τουρκία, ελπίζουμε πως θα βοηθηθεί η επαναπροσέγγιση των δυο χωρών, θεωρούμε θετικό πως μπορούν οι δυο κυβερνήσεις να μιλήσουν ξανά. Όλο αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε εκπτώσεις στις θέσεις μας στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και σταθεροί στις θέσεις μας», πρόσθεσε.

Για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας, ανέφερε:  «Μπορούμε να μπούμε σε μια φάση επαναπροσέγγισης, αλλά δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ελληνικές θέσεις. Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ ως φόρουμ, ως βάση. Είμαστε σύμμαχοι και πρέπει αυτή η σχέση να καλλιεργηθεί, την ώρα μάλιστα που το ΝΑΤΟ θέλει Σουηδία και Φινλανδία να μπουν στη Συμμαχία».

«Ακόμα στο μεταναστευτικό υπάρχουν περιστατικά, χωρίς να έχουν ενταθεί οι ροές. Παραμένουμε σε επιφυλακή, είναι δεδομένο πως η χώρα μας θα συνεχίζει να φυλάει τα σύνορά της. Δεχόμαστε τεράστια πίεση στο εσωτερικό από την αριστερά για τη φύλαξη των συνόρων. Θέλω να σημειώσω, πως για την πολιτική φύλαξη των συνόρων δεχόμαστε κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Τι είπε ο Νότης Μηταράκης για τις εκλογές

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε, θα γίνουν το επόμενο τρίμηνο. «Δεν έχει σημασία πότε, αλλά θα γίνουν το επόμενο τρίμηνο».

Για τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα είπε: «Δεν ποινικοποιούμε τις προσωπικές επαφές αλλά δεν αλλάζει κάτι, δεν βγαίνουν τα νούμερα, θα δούμε μια προσπάθεια ηττημένων. Έχουμε ξεκαθαρίσει την προσπάθεια που πιθανώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει, να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση Φρανκενστάιν. Η απλή αναλογική έχει τη δυνατότητα να διαστρεβλώσει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Η διγλωσσία του κύριου Τσίπρα και η σχέση του με την αλήθεια είναι γνωστή. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα σε όσους θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Η πρώτη Κυριακή είναι πολύ κρίσιμη».

Για τη σημασία της απλής αναλογικής στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε: «Δεν είναι θέμα μη αναγνώρισης του αποτελέσματος, ωστόσο θεωρούμε πως το μήνυμα από την πρώτη Κυριακή θα είναι πως ο κόσμος θα επιλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις μεταρρυθμίσεις. Να σας πω για το δικό μου χαρτοφυλάκιο. Από 1 εκατομμύριο αφίξεις το 2015, φτάσαμε στις 72.000 αφίξεις και τώρα είναι 10 με 15 χιλιάδες το χρόνο. Πλέον έχουμε 33 δομές από 121 με 15.000 διαμένοντες από 92.000. Έφυγαν περισσότεροι από όσοι ήρθαν. Η χώρα ξεπέρασε ένα τεράστιο πρόβλημα που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε πολλούς να αναπολούν τα ανοιχτά σύνορα».

Ο κύριος Μηταράκης, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα ήττας. Ο κύριος Τσίπρας είναι 15 χρόνια στην ηγεσία και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί μια ακόμη εκλογική ήττα. Προσπαθεί να δημιουργήσει βάσεις ώστε να πει πως οι εκλογές δεν ήταν νόμιμες».Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%