play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Πολιτική

Αποχωρούν Αλεξοπούλου και Μυλωνάκης μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

today24 Απριλίου 2023

Background


Με θόρυβο και με αιχμές απέρριψαν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια οι βουλευτές Αναστασία-Κατερίνα Αλεξοπούλου και Αντώνης Μυλωνάκης, και στη συνέχεια ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου αντέδρασαν στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας ότι αν θέλουν να μείνουν στην Ελληνική Λύση θα πρέπει να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια. Η απόφαση ελήφθη, μετά από δημοσίευμα που ενέπλεκε τα ονόματά τους σε σενάρια αποστασίας, έπειτα από τις εκλογές. «Η απάντηση μου είναι αρνητική», δήλωσε ο κ. Μυλωνάκης απαντώντας στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας να κατέβει σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Η κ. Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε: «Κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον». Στα δημοσιεύματα περί σχεδίου αποστασίας εμπλεκόταν και ο βουλευτής Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος όμως δέχτηκε την απόφαση της Επιτροπής και υπακούοντας θα είναι υποψήφιος στο νομό Γρεβενών. «Με τον Βελόπουλο ξεκίνησα εκεί θα παραμείνω, δεν έχω κανένα θέμα με τις καρέκλες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αβδελάς.
Η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρέτισε την στάση Αβδελά, ενώ αφήνει αιχμές για τους δύο άλλους βουλευτές.

Αντώνης Μυλωνάκης: Η αρνητική απάντηση και η επιστολή αποχώρησης

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης ο κ. Μυλωνάκης, σε ανάρτησή του, έγραψε: «η απάντηση μου είναι αρνητική».

«Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.
Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση,
Αντώνιος Μυλανάκης»

 

Με νέα ανάρτησή του, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αντώνης Μυλωνάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα, δημοσιεύοντας και την σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, σήμερα 22/04/2023 και ώρα 17:00 γνωστοποίησα κι επίσημα την παρακάτω επιστολή σχετικά με την αποχώρησή μου από το κόμμα “Ελληνική Λυσή – Κυριάκος Βελόπουλος”.

Πέραν της πικρίας που μου προκάλεσαν, αυτό που προέχει για εμένα είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που με πιστέψατε, με στηρίξατε, μου δείξατε εμπιστοσύνη και με αγαπήσατε ακριβώς για αυτό που είμαι και είδατε σε μένα και από μένα.

Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός.

Σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, λοιπόν, για όλη αυτή τη δύναμη που μου δίνετε αυτή τη δύσκολη για μένα ώρα», έγραψε.


Το «αντίο» της Αναστασίας Αλεξοπούλου

Από την πλευρά της, η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε σχόλιο που έδειχνε ότι εκείνη δεν θα περίμενε να την διώξουν.  Το σχόλιο αναφέρει «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».

Στη συνέχεια με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την Ελληνική Λύση χαρακτηρίζοντας ανήκουστη και πρωτόφαντη την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.  Ολόκληρη η δήλωση αποχώρησης αναφέρει: «Κατόπιν της, λίαν επιεικώς απαράδεκτης και αβάσιμης, σημερινής απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», σύμφωνα με την οποία αποπέμπομαι από τον συνδυασμό του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εξελέγην (Β1΄ Βόρειος Τομέας Αθηνών), θα ήθελα να σχολιάσω-ανακοινώσω τα εξής:

α) Μοναδικός κριτής των βουλευτών είναι, κατά τα δημοκρατικά ειωθότα, οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς τους, ο ελληνικός λαός. Για ποιον λόγο μού στερείται αυτό το αυτονόητο για τους θεσμούς μας δικαίωμα; Είναι δυνατόν εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος, πρώτος σε ψήφους στην περιφέρειά του, να εκδιώκεται από τον συνδυασμό με μοναδικό «πειστήριο» ένα συκοφαντικό ανώνυμο δημοσίευμα εφημερίδας; Για ποια «δεοντολογία» μιλάμε, όταν με βάση και μόνο φήμες και ψιθύρους, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, μου αφαιρείται η μόνη δυνατότητα που οι συνταγματικοί μας θεσμοί ρητά προβλέπουν, να κριθώ δηλ. από το εκλογικό σώμα, και μόνο από αυτό;

β) Επί τέσσερα συναπτά έτη, 2019 – 2023, μέσα και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, με την πολυποίκιλη δράση μου (αρθρογραφία, Ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ομιλίες στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές κτλ.), υπήρξα νομοταγής προς όσα ορίζει το κόμμα με το οποίο εξελέγην και, κατ’ επέκταση, το Σύνταγμα της Ελλάδας. Πάντοτε κινήθηκα μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, υπηρετώντας τον πολίτη, τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με επιτυχία, όπως αναγνωρίστηκε από πολλές πλευρές. Απόδειξη γι’ αυτό, τα εκατοντάδες δημοσιευμένα κείμενα άρθρων μου, Ερωτήσεων και τοποθετήσεών μου κτλ., στον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Κι όμως, η Επιτροπή Δεοντολογίας αγνόησε και περιφρόνησε αυτή μου την προσφορά, τη δράση μου υπέρ της πατρίδας και του ανθρώπου, και αντιθέτως… στηρίχθηκε πάνω σε ένα και μοναδικό ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα για να με αποπέμψει από την περιφέρεια στην οποία εξελέγην! Αλήθεια, πώς να χαρακτηρίσω άραγε την ανήκουστη και πρωτόφαντη αυτή συμπεριφορά;

γ) Μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας περί «σολομώντειας λύσης», που στην ουσία κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, να κατέλθω ως υποψήφια σε άλλη περιφέρεια από εκείνη στην οποία αναδείχτηκα βουλευτής και εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι σκοπιμότητες τις οποίες αποκρύπτει αυτή η «λύση» είναι, ασφαλώς, προφανείς. Κανένας σεβασμός εκ μέρους της εν λόγω Επιτροπής προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, ιδίως δε προς τους ψηφοφόρους του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, από τη στιγμή που εκλεγμένη βουλευτής της περιφέρειάς τους εμποδίζεται να κατέλθει στον εκλογικό στίβο και να κριθεί από αυτούς, αλλά αντιθέτως «μετατίθεται» σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Περιμένουν ύστερα να τους πιστέψει ο κόσμος, ότι νοιάζονται δήθεν για την Ελλάδα, τους πολίτες και τη δημοκρατία;

δ) Κατόπιν τούτων, πάντοτε με σεβασμό στους συμπολίτες και τους Συνέλληνές μου, και γνωρίζοντας ότι είμαι απέναντί τους πεντακάθαρη και ότι τίποτα από όσα υπονοεί το άθλιο δημοσίευμα δεν έπραξα, έλαβα τη μόνη δυνατή απόφαση που θα μπορούσα να λάβω: Δηλώνω ότι αποχωρώ από τους συνδυασμούς του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», ότι δεν δύναμαι να δεχτώ «σολομώντειες λύσεις» που δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω παρόμοιες άδικες και ασύστατες συμπεριφορές. Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος από τον μοναδικό κριτή, τον ελληνικό λαό. Και σ’ ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια και το καλό των συμπολιτών μου, αφού δεν δέχομαι να συμπράξω στην εις βάρος μου μεθόδευση την οποία ενορχήστρωσε και υλοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, τους ψηφοφόρους του Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.»

Πηγή

www.enikos.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Κόσμος

Άγριος καβγάς σε πτήση από το Λίβερπουλ στην Τενερίφη

Ένας πιλότος της easyJet αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση κατά προτεραιότητα έπειτα από μια μαζική συμπλοκή που περιελάμβανε περίπου 12 «προβληματικούς επιβάτες». Ο καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην πτήση EZY19WZ που ταξίδευε από το Λίβερπουλ προς την Τενερίφη της Ισπανίας. Έπειτα από προσγείωση κατά προτεραιότητα, οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και συνέλαβαν τους επιβάτες που προκάλεσαν την αναστάτωση για ανάκριση. Τα άτομα θα απελαθούν πίσω […]

today24 Απριλίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%