play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Τοπικά Νέα

Θανάσης Ανωγιάτης: “Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ ”

today27 Ιανουαρίου 2023

Background


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με την Αρ. Πρωτ.: 3879 (ΑΔΑ: ΨΧ6ΚΟΡ1Γ-9ΑΦ) απόφασή της κάνει δεκτή την προσφυγή υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΠ και ακυρώνει την αριθμ 104/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, επειδή τόσο η επιτροπή γνωμοδότησης, όσο και το ΔΣ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, δεν αναφέρουν στοσκεπτικό τους αναλυτικά τα προσόντα τα οποία κατέχει ο κάθε υποψήφιος, και κατά πόσο αυτάκαλύπτουν τις προϋποθέσεις που καθορίζει ο νόμος για τα κύρια και πρόσθετα προσόντα, ώστε νααποφασίσουν αιτιολογημένα στην επιλογή του υποψηφίου που πληρεί τις προϋποθέσεις κάλυψηςτης θέσης και επομένως η απόφαση πάσχει αιτιολογίας.

Είχα έγκαιρα επισημάνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20-6-2022 (δύο μήνες σχεδόν προ της επιλογής…), απευθυνόμενος στο Δήμαρχο την αναγκαιότητα, να τοποθετηθεί για τα θέμα και να εγγυηθεί την ακεραιότητα  της διαδικασίας, καθορίζοντας αντικειμενικά αξιολογικά κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου υποψήφιου, όμως ο Δήμαρχος όπως συνηθίζει απέφυγε να τοποθετηθεί.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική αρχή γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις Δημοκρατικές διαδικασίες, ακολουθώντας τους πολιτικούς της μέντορες της σημερινής κυβέρνησης στον αντισυνταγματικό πολιτικό κατήφορο που επέλεξαν στην Αυτοδιοίκηση. ( βλ. Νόμο Θεοδωρικάκουκλπ)

Στη συνέχεια και παρά τις ενστάσεις και εναλλακτικές διορθωτικές προτάσεις μου ως προς την διαδικασία, οι οποίες δεν εισακούστηκαν,αποχώρησα από την συνεδρίαση του ΔΣ της 8-8-2022, το οποίο πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, καταγγέλλοντάς την ως προδήλως παράνομη, διότι δεν επιθυμούσα να τη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου καθ’ οιοδήποτε τρόπο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε και την αιτία παραιτήσεως μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.

Η σημερινή όμως απόφαση – κόλαφος για τη Δημοτική Αρχή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αστοχίες και λαθεμένες στρατηγικές που δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΥΑΠ, σε μια κρίσιμη εποχή, που η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που διακυβεύουν την επιβίωσή της.

Το ζήτημα είναι τεράστιο γιατί η ΔΕΥΑΠ εκτός του αδιαμφησβήτητου κοινωνικού ρόλου της, ως φορέας διαχείρισης του Δημόσιου αγαθού του νερού, είναι μια εμβληματική Δημοτική Επιχείρηση με μεγάλο κύκλο εργασιών και κομβικό ρόλο στο τοπικό οικονομικό γίγνεσθαι.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 30-1-2023 αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτηση και τις εξηγήσεις της Δημοτικής Αρχής για τα παραπάνω γεγονότα.

Επαναλαμβάνω τέλος πως είναι ποιο φανερό από ποτέ πως ο Δήμος Πρέβεζας χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών για να προχωρήσει μπροστά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν διασφαλίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΩΓΙΑΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Π.Πηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Κόσμος

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην επαρχία Σιτσουάν

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Κανγκντίνγκ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 60 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές. Πηγή www.enikos.gr

today27 Ιανουαρίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%