play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Τοπικά Νέα

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας – Νέα επίθεση στην Κυριακάτικη Αργία

today11 Φεβρουαρίου 2023

Background


Τα προεκλογικά «δώρα» της Κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες δεν έχουν τέλος…

Η Κυβέρνηση, μετά την απαράδεκτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 9.6%, τώρα ετοιμάζει νέο χτύπημα στη Κυριακάτικη αργία.

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη βουλή, συγκεντρώνει όλα τα μέτρα, που διαδοχικά όλες οι Κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια έφεραν, για τη διεύρυνση του ωραρίου και επιπλέον αίρει τους όποιους περιορισμούς δημιουργώντας προϋποθέσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι:

-Παραμένουν οι 8 Κυριακές σε όλη τη χώρα και καθιερώνονται οι 2 Κυριακές του Μαΐου και του Νοεμβρίου που θεσμοθετήθηκαν δήθεν για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες τώρα καταργήθηκαν!

-Παραμένει η πρόβλεψη για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο, σε συγκεκριμένες περιοχές (Αθήνα, Ιστορικό κέντρο, Πειραιάς, περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα).

– Παραμένει η δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με βάση το μέγεθος τους, σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων.

– Στα είδη καταστημάτων που επιτρέπεται να λειτουργούν όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, προστίθενται και τα φωτογραφεία, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα.

Ενώ με τη διάταξη περί «περιοχών τουριστικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος» δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές με υπουργική απόφαση (υπουργού Ανάπτυξης ή Τουρισμού ή Ναυτιλίας) μετά από πρόταση του οικείου δήμου (αντί του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, που ίσχυε ως τώρα). Δηλαδή, διευκολύνεται ακόμα περισσότερο.

Στην πόλη μας οι μικροί έμποροι και καταστηματάρχες έχουμε δυσάρεστη εμπειρία μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη εδώ και κάποια χρόνια να επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Κερδισμένοι από την απόφαση αυτή έχουν βγει μέχρι τώρα μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και τα σουπερμάρκετ.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος και αυτής της κυβέρνησης, σε συνέχεια των προηγούμενων είναι η ικανοποίηση του διακαούς πόθου των μεγαλεμπόρων για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποβλέποντας στην περεταίρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για  τα μικρά εμπορικά καταστήματα που τελικά βλέπουμε μηδενικά ή ελάχιστα αποτελέσματα στο τζίρο μας, ενώ χειροτερεύουν οι όροι δουλειάς μας. Θα αναγκαστούμε να φτάνουμε στα όρια της φυσικής μας εξόντωσης προκειμένου να “ανταγωνιστούμε” τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην δεχθούν καμία σκέψη για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και βάζουν στο στόχαστρο την Κυριακάτικη αργία.

Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας εδώ και τώρα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣΠηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Πολιτική

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, σε μάχιμες μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων στην Μακεδονία. Του Χρήστου Μαζανίτη Από την Πέμπτη ξεκίνησε και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή η επίσκεψη του υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά, σε Σχηματισμούς, Υπηρεσίες, Μονάδες και Μεθοριακά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στις Περιφέρειες της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Την Πέμπτη επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, στο Πολύκαστρο και την έδρα του […]

today11 Φεβρουαρίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%