play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Περιφερειακά Νέα

Aυστρία και Πολωνία οι νέες τουριστικές αγορές- στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

today24 Μαρτίου 2023

Background


Η Αυστρία και η Πολωνία είναι οι δύο νέες αγορές- στόχοι που προστέθηκαν στο φετινό φιλόδοξο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά στις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στις δύο χώρες, από τις οποίες προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και   ενδιαφέρον – που ξεπέρασε τις προσδοκίες- για επισκέψειςαπό μεμονωμένους  πολίτες, αλλά και τουριστικούς πράκτορες. 

Αναλυτικά:

Η  Ήπειρος  στις πρώτες επιλογές των Αυστριακών

Με τη συμμετοχή 840 εκθετών από 80 χώρες έκλεισε η αυλαία της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης – Ferien 2023 της Αυστρίας.  η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 έως 19 Μαρτίου στην αυστριακή πρωτεύουσα προσελκύοντας 68.923 επισκέπτες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, με το περίπτερό της να προσελκύσει το ενδιαφέρον των περισσότερων εκ των 68.923 συνολικά επισκεπτών της.

Τα στελέχη της Περιφέρειαςπραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ως προορισμού που συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα,  ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις ειδικές μορφές τουρισμού οι οποίες έτυχαν  ιδιαίτερης απήχησης σε μεγάλο μέρος του κοινού της Αυστρίας!

 Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης,  υπήρξε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Δ/ντρια κ. Σκαλτσήμε στόχο  την καλύτερη δυνατή προβολή της Ηπείρου στην αυστριακή αγορά.

Οι Επαγγελματίες του τουρισμού, που  φιλοξενήθηκαν στο stand της Περιφέρειας Ηπείρου, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μεγάλο αριθμό επισκεπτών που οργανώνουν τις διακοπές τους,  αλλά και με σημαντικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Αυστρίας.

Ως γενική διαπίστωση  από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, είναι η αυξημένη  ζήτηση που υπάρχει για την ακτογραμμή της Ηπείρου, καθώς πολλοί Αυστριακοί επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές προορισμούς, με κριτήρια, την εύκολη πρόσβαση, την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και την ηρεμία. Σημαντικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας, είναι η  απευθείας αεροπορική σύνδεση της Βιέννης με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, που βάζει την Ήπειρο στην λίστα των προορισμών για τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται φέτος σε ανοδική τροχιά, με την  Ήπειρο να κατοχυρώνει σταδιακά και σταθερά το δικό της κοινό, στην αγορά (γεγονός που έγινε αισθητό και στην αγορά της Ουγγαρίας).

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της Έκθεσης κυρίαρχα θέματα ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη,  τα οποία  αναμένεται να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στο μέλλον για τον τουρισμό, καθώς η ευαισθητοποίηση του κοινού θα επηρεάσει τη στρατηγική πολλών διοργανωτών ταξιδίων και  επιχειρήσεων του κλάδου, προτάσσοντας  την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Την Έκθεση και το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός για θέματα τουρισμού της Αυστρίας κ. SusanneKraus-Winkler και η Σύμβουλος Εμπορικών και οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας καΜπογιατζοπούλου.

 Τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου, «γνώρισαν» οι Πολωνοί επαγγελματίες του τουρισμού

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITTF 2023» της Βαρσοβίας, επίσης ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην Ανατολική Ευρώπη, με συμμετοχή  δεκάδων χωρών στην οποία παρουσιάζεται όλο το φάσμα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας συναντήθηκαν με Επαγγελματίες της Πολωνικής τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφους, προβάλλοντας συνολικάτο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, ενώ μεγάλος ήταν κι αριθμός μεμονωμένων επισκεπτών που έδειξεενδιαφέρον για τουρισμό  και στις τέσσερις εποχές  του χρόνου,  ειδικά δε για τις εναλλακτικές μορφές.

Σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Ελληνικού προορισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την δεύτερη μέρα της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας  ανέπτυξαν  στο κοινό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και τις επιλογές που προσφέρει για διακοπές στο βουνό και στη θάλασσα. 

Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κα Νίκη Καμπά καθώς και η Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Βαρσοβία, κ. Σοφία – Μαρία Μπαγατέλα

 Πηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%