play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Περιφερειακά Νέα

Σπύρος Ριζόπουλος: Η άποψή μου για την ακύρωση της παρέλασης

today22 Φεβρουαρίου 2023

Background


Πριν μέρες επισήμανα πολύ διακριτικά ότι έλειπε η ενσυναίσθηση από πλευράς του πολιτικού κατεστημένου της περιοχής καθώς διαφαινόταν ότι επικρατούσε μια αντίληψη “business as usual” καθότι ο κίνδυνος της απώλειας της ζωής του οικοδεσπότη των Ελευθέριων και δημάρχου Ιωαννίνων ήταν κυριολεκτικά προ των πυλών.

Επιλέγω να τοποθετηθώ σήμερα για τους εξής λόγους:

Πρώτον, ήθελα να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, μη θέλοντας να προσθέσω στον «πόλεμο» των κοινωνικών δικτύων.

Δεύτερον, εφόσον διεκδικώ την Περιφέρεια Ηπείρου είναι ορθό σε τέτοιες περιπτώσεις που η κοινωνία αντιδρά να δώσω δείγματα του τι θα έκανα στην αντίστοιχη θέση.

Οπότε:

Α. Αποσαφηνίζω  ότι δεν  διαθέτω τη βουλιμία και την αλαζονεία για την πολιτική όπως ο κος. Καχριμάνης ώστε να θέλω να επισκιάσω τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου το όποιο και όφειλε να πάρει την τελική απόφαση.

Β. Εφόσον ήταν γνωστή η κατάσταση της υγείας του εκλιπόντος πια Δημάρχου, δεν θα επέτρεπα 4ημερο εκδηλώσεων, αφού με όρους πολιτικού μάνατζμεντ είναι άτοπο να οργανώνεις σε τέτοια εμβέλεια οτιδήποτε με τον κίνδυνο να πρέπει εκ των υστέρων να το «μαζέψεις».

Γ. Πέραν της Δοξολογίας και της κατάθεσης στεφάνων θα επέτρεπα την παρέλαση δίνοντας όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα πρωτόκολλά τους για την χρήση μαύρου πένθιμου περιβραχιονίου ως ένδειξη τιμής.

Έτσι θα συνδύαζα το σεβασμό στο Δήμαρχο και το φόρο τιμής στην ιστορία μας, στους αθάνατους νεκρούς της απελευθέρωσης αλλά και όλους τους παρελάζοντες, ιδίως τα παιδιά που για αυτά η παρέλαση αποτελεί στιγμή αναφοράς στο σχολικό έτος. Είναι κομμάτι της προσωπικής ιστορίας τους όπως τη βιώνουν τη συγκεκριμένη μέρα.

Ως προς εκείνους που προσπαθούν να προπαγανδίσουν υπερ της άστοχης απόφασης του κ. Καχριμάνη αφήνοντας αιχμές ότι υπάρχει πρωτόκολλο. Η απάντηση μου είναι σαφής: ο Πρωθυπουργός  χαρακτήρισε ως μέρα εθνικού πένθους την απώλεια της κ. Γεννηματά για μια ημέρα, την ημέρα  της παρέλασης οπότε και ματαιώθηκε η παρέλαση. Ο Δήμαρχος απεβίωσε τη Παρασκευή 17/2  και δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο που να εφαρμόζει πένθος για πέντε ημέρες!

Συμμερίζομαι πλήρως την αντίδραση των πολιτών καθότι όλοι δικαιούμαστε να βιαζόμαστε να ξαναβρούμε την κανονικότητα, αυτή που μας στέρησε ο κορωνοϊός.

Ως προς το πολιτικό προσωπικό επισημαίνω ότι η αισθητική, η γνώση, η ηθική και ο αξιακός κώδικας του καθενός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της παρουσίας του στα κοινά. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση πως λειτούργησαν αυτά τα τέσσερα στοιχεία στο να παρθεί αυτή η απόφαση.

Γραφείο ΤύπουΠηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Τοπικά Νέα

Επίσκεψη του νέου Διοικητή Ρόταρυ Ελλάδας στο Δήμαρχο Πρέβεζας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας  κ. Νίκο Γεωργάκο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Λεωνίδα Αργυρό, πραγματοποίησαν σήμερα ο νέος Διοικητής Ρόταρυ Περιφέρειας Ελλάδας κ. Ιωάννης Κατσογιάννης και ο Διοικητής του Ροταριανού Ομίλου Πρέβεζας κ. Βησσαρίων Ζάχος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ .Κατσογιάννης στην περιφέρεια και πέραν του εθιμοτυπικού είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα αφού έγινε συζήτηση για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο των […]

today22 Φεβρουαρίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%