play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Περιφερειακά Νέα

Εκδήλωση προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων και του τουρισμού στην Κωστάντζα της Ρουμανίας

today10 Μαρτίου 2023

Background


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, το Γραφείο ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, με την υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζας και Βλαχόφωνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, διοργάνωσε στην Κωστάντζα, εκδήλωση-παρουσίαση στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθησητων τοπικών προϊόντων και του τουρισμού.

Στην αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ηπείρου, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις από τον κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών τουριστικές επιχειρήσεις και στελέχη της Περιφέρειας.

Οι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα, αμέσως μετά την παρουσίαση της Ηπείρου, να  πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με touroperators και με τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών της περιοχής κατά τις οποίες εκδηλώθηκε στοχευμένο ενδιαφέρον για σύναψη συμφωνιών  διακίνησης τουριστών, όσο και για εμπορικές συναλλαγές.

Παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης σε συναντήσεις που είχε με θεσμικούς παράγοντες της Ρουμανίας, συζήτησε τρόπους ευρύτερης συνεργασίας  στον τουρισμό και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ποιότητα και την ταυτότητά τους.Μάλιστα ο Περιφερειάρχης έγινε αποδέκτης πρότασης, για την οργάνωση ενός μόνιμου χώρου διάθεσης τοπικών προϊόντων της Ηπείρου στην Κωστάντζα.

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέστη ο Επίτιμος Πρόξενος Ελλάδος στην Κωστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Στον χαιρετισμό του ο Γραμματέας Γραφείου Οικονομικών κι Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι κ.  Γρηγόρης Σταφίδας αναφέρθηκε στη αύξηση των ελληνορουμανικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για τους ρουμάνους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων άγγιξε το 1,3 εκ. άτομα κατά το Α’ εννεάμηνο του 2022, με τις προοπτικές για τα επόμενα έτη να είναι ακόμη πιο ευοίωνες. Η αυξημένη τουριστική κίνηση, λειτουργεί ευεργετικά και για το εμπόριο, καθώς οι Ρουμάνοι που επισκέπτονται την χώρα μας συστηματικά, γνωρίζουν στις διακοπές τους τα ελληνικά προϊόντα, τα εκτιμούν και ψάχνουν να τα βρουν στη ρουμανική αγορά». Χαρακτήρισε δε, σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, για σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και περαιτέρω εμβάθυνση και σύσφιγξη των σχέσεων των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος του ο Δήμαρχος Κωστάντζα VergilChitac , oNoμάρχης της Κομητείας Κωστάντζα  SilviuCoșa, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κομητείας ΚωστάντζαStelianGima και η Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζα AncaSerescu.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ηπείρου με τη Ρουμανία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι “στο  Βουκουρέστι σε δύσκολες εποχές για το Ελληνικό έθνος έζησαν, έδρασαν και μεγαλούργησαν ορισμένοι από τους μεγάλους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες,  που στη συνέχεια στήριξαν την ανοικοδόμηση του Ελληνικού κράτους και την Ήπειρο ειδικότερα”.  Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει ευρύτερη επικοινωνία μέσω των τουριστικών επισκέψεων και στάθηκε ιδιαίτερα στις επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις εξαγωγές τοπικών Ηπειρωτικών προϊόντων, στη Ρουμάνικη αγορά.

Καταλήγοντας κάλεσε  τους Ρουμάνους να επιλέξουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους, με συνδυασμένο πρόγραμμα που μπορεί  να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα, τόσο για καλοκαιρινό, όσο και για χειμερινό τουρισμό.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι προσκλεκλημένοι γεύτηκαν εδέσματα και Ηπειρωτικά προϊόντα, τα οποία ετοίμασε το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων.Πηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Πολιτική

«Πρόσωπο με Πρόσωπο»: Οικονόμου, Ηλιόπουλος και Γιαννακοπούλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους

Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και η εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου επέστρεψε προκειμένου να θέσει σοβαρά ερωτήματα γύρω από τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου. Πολίτες και Δημοσιογράφοι έθεσαν ερωτήματα στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στον υπεύθυνο Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, και την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.Δείτε την εκπομπή: Πηγή www.real.gr

today10 Μαρτίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%