play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Radio Preveza Άκουσε Νιώσε Σιγοτραγούδα

Περιφερειακά Νέα

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για βασικά έργα που υλοποιούνται στην Ήπειρο

today5 Ιανουαρίου 2023

Background


Αναφορά σε ορισμένες από τις βασικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε στη διάρκεια του 2022 η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Είναι πολλά τα σημεία που η Περιφερειακή Αρχή  έχει θετικά αποτελέσματα»   ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αρχίζοντας τις αναφορές του από το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.  Χαρακτήρισε «άλμα» τη δουλειά που έγινε,  τονίζοντας πως όταν κατασκευαστεί θα αλλάξει τα δεδομένα όλης της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής, επιτρέποντας σε νέους επιστήμονες, που τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν από την περιοχή για μια καλύτερη τύχη, να επιστρέψουν  και να είναι χρήσιμοι στον τόπο μας.

 • Το δεύτερο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης είναι η οδός Νιάρχου  που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Ένας δρόμος με μεγάλο φορτίο που αλλάζει τα δεδομένα της περιοχής», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αποκάλυψε δε  ότι τα δύο αυτά έργα έχουν προταθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό για τα καλύτερα έργα της χρονιάς.
 • Το τρίτο κατά σειρά έργο στο οποίο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης είναι το πρώην κλειστό της Ξιφασκίας. Χαρακτήρισε «πρωτοπορία» το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή, πέτυχε να πάρει τον σιδερένιο σκελετό, που μπορεί να έχει πολλές χρήσιμες δράσεις και για όλες τις αθλοπαιδιές, αλλά και για όλες τις εκθέσεις ως εκθεσιακό κέντρο.
 • Ο Περιφερειάρχης εξήρε το έργο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις που είχαν γίνει  περιορίστηκε η έκταση των ζημιών, σε  σύγκριση με ο, τι είχε συμβεί στη γειτονική Καρδίτσα. Συνολικά οι ζημιές στην Ήπειρο ανήλθαν περίπου σε 20 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η Περιφέρεια έχει λάβει ως ενίσχυση από την Πολιτεία 12, 5 εκ. ευρώ.
 • Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή  με την δημοπράτηση κυκλικών κόμβων και άλλων έργων στο σύνολο της Ηπείρου. Μάλιστα, διευκρίνισε πως η απόφαση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης έργων βελτίωσης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, επιτρέπει στην Περιφέρεια να παρέμβει σε άλλα σημεία με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως στο παραθαλάσσιο «μέτωπο».
 • Ειδική αναφορά   έκανε στην κατασκευή του άξονα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα, από Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων — Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων — Γέφυρα Πλάκας, αλλά και στη κατασκευή της νέας γέφυρας στην περιοχή της Πλάκας, που πλέον δεν θα είναι μονόδρομος.
 • Στον τομέα του Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης προέταξε την ολοκλήρωση της μελέτης για το Τζαμί Καλούτσανης, η οποία παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού για να τη δημοπρατήσει, αναφέρθηκε στην επικείμενη δημοπράτηση του Ιμαρέτ Άρτας, αλλά και στη μεγάλη πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη για την εκπόνηση MasterPlan για την περιοχή του Σουλίου.
 • Σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το ΒΙΟΠΑΘΕ. Αυτή,  όπως εξήγησε, δίνει άλλη αξία και πλεονέκτημα στην περιοχή που βρίσκεται και κοντά στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, για αυτό και η Περιφέρεια Ηπείρου, διέθεσε 2 εκ. ευρώ από δικούς της πόρους.
 • Σπουδαίο  είναι το έργο για την  παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης: Ετοιμάζεται ο φάκελος για ένταξη στα μνημεία της Unesco, ενώ πολύ καλά πάει και η υπόθεση ένταξης στον κατάλογο Πολιτιστικών Τοπίων Unesco και του Ζαγορίου.
 • Για το νέο χρόνο, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης πολλών έργων που χρηματοδοτούνται από τα διασυνοριακά προγράμματα, όπως είναι   των Ιαματικών Λουτρών σε Χανόπουλο  Άρτας, Πρέβεζα, Κόνιτσα, αλλά και για τα νοσοκομεία. Επίσης αναφέρθηκε και στο νέο έργο που προωθείται για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας,
 • Τέλος εν είδη απολογισμού αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απορριμμάτων.  Εμείς κάναμε- είπε- το καθήκον μας έναντι των δημοτών μας. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ανάπτυξης αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχαμε με το θέμα των ΣΜΑ. Πρέπει να κλείσει η δοκιμαστική λειτουργία τους και στη συνέχεια να τους αναλάβουν οι Δήμοι, μέσω του ΦΟΔΣΑ.

Για αγροτικά ζητήματα

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και σε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για τους αγρότες. «Κάναμε μεγάλη δουλειά στα θέματα του πρωτογενούς τομέα. Βλέπετε αυτές τις ημέρες έφτασαν στον Εισαγγελέα υποθέσεις για βοσκοτόπους χωρίς ζώα ή αρόσιμη γη χωρίς άροτρα. Αυτή ήταν μια δουλειά που γινόταν για  παρά πολλά χρόνια. Είδαμε το ζήτημα και στην περιοχή μας, είχαμε μια συνεχή επαφή και  με τις οργανώσεις, όπως με την Ένωση, βρήκαμε και τα χαρτιά αυτών που έλεγαν ότι είχαν εκτάσεις στο Γράμμο, κινητοποιήθηκε το κράτος και όλη η διαδικασία εντάχθηκε πλέον στο σύστημα gov.gr. Aυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή και έχουμε κάνει τις προτάσεις για να τελειοποιηθεί στο σύστημα με τα Π.Ο.Π. προϊόντα, με το γάλα, το κρέας, το μέλι και γενικά με όλα τα προϊόντα ποιότητας που παράγει η περιοχή μας, ώστε να μη ελληνοποιούνται που είναι σε βάρος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα».

Η  ΟΔΙΚH ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΚΑΚΑΒΙΑ

Την εκτίμηση ότι το έργο του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στηριζόμενος στην ενημέρωση που έχει από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης είπε ότι ήδη έχει προχωρήσει το θέμα των απαλλοτριώσεων και έχει υπογραφεί η περιβαλλοντική μελέτη.Πηγή

onprevezanews.gr

Written by: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


Previous post

Κόσμος

Νέα προβοκάτσια επιχείρησε Τούρκος δημοσιογράφος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον Ελλάδας και Κύπρου: Δεν αλλάζει η θέση των ΗΠΑ, απάντησε ο εκπρόσωπος | ενότητες, κόσμος

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άδειασε ξανά συγκεκριμένο Τούρκο ανταποκριτή, ο οποίος επιχείρησε να εκμαιεύσει δήλωση από τον εκπρόσωπο Νέντ Πράις, που να αφορά δήθεν αμερικανική μεσολάβηση για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της κατοχικής Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας». «Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες ότι ο Άμος Χόκσταϊν, που μεσολάβησε μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των […]

today5 Ιανουαρίου 2023


logo-realfm-partner
emedia-logo250-150x150

Μέλος emedia 13701

0%